Pictogrammen van Seagate-schijven

Hier vindt u instructies voor het vervangen van het schijfpictogram in macOS en Windows.

Selecteer eerst uw besturingssysteem:

macOS

Windows

macOS

macOS

Wanneer u in macOS uw externe harde schijf opnieuw formatteert of wist, wordt het schijfpictogram mogelijk vervangen door een generiek pictogram.

Generiek USB-pictogram Generiek Thunderbolt-pictogram

U kunt dit pictogram weer vervangen door de originele afbeelding zolang u over het .icns-bestand beschikt.  Als u niet over het .icns-bestand beschikt, kunt u het vinden in de sectie met downloads op de ondersteuningspagina van het apparaat - Seagate-productondersteuning.

Opmerking: er is niet voor alle apparaten een schijfpictogram beschikbaar.

Instructies voor het vervangen van het pictogram in macOS

• Download het juiste .zipbestand en open het om de inhoud te bekijken.

• Blader naar het .icns-bestand dat u wilt gebruiken en bewaar het op uw bureaublad.

• Sluit uw apparaat aan en wacht tot het op het bureaublad verschijnt.

• Houd Ctrl ingedrukt en klik op het pictogram van het apparaat.

• Selecteer Get Info (Toon info).

• Verplaats het venster Get Info (Toon info), zodat u het eerder gedownloade .icns-bestand kunt zien.

• Sleep het .icns-bestand naar het pictogram in de linkerbovenhoek en laat het bestand los.

• Het pictogram wordt gewijzigd.

• Als het pictogram niet is gewijzigd, start u de computer opnieuw op.

Opmerking over Time Machine: wanneer u een schijf selecteert als back-uplocatie voor Time Machine, zal voor het volume altijd het Time Machine-pictogram worden weergegeven en dit kan niet worden gewijzigd. Zie Time Machine-pictogram hieronder:

TERUG NAAR BOVEN

Windows

Windows

Als u in Windows uw externe harde schijf opnieuw formatteert of wist, wordt het schijfpictogram mogelijk vervangen door het generieke pictogram.

Generiek USB-pictogram

U kunt dit pictogram weer vervangen door de originele afbeelding zolang u over het .icns-bestand beschikt. Als u niet over het .icns-bestand beschikt, kunt u het vinden in de sectie met downloads op de ondersteuningspagina van het apparaat - Seagate-productondersteuning.

Opmerking: er is niet voor alle apparaten een schijfpictogram beschikbaar.Instructies voor het vervangen van het pictogram in Windows

Instructies voor het vervangen van het pictogram in Windows

• Download het juiste .zipbestand en open het om de inhoud te bekijken.

• Blader naar het .ico-bestand dat u wilt gebruiken en bewaar het op uw bureaublad.

• Sluit uw apparaat aan en wacht tot het verschijnt in Computer / Verkenner.

• Dubbelklik op de schijf om deze te openen.

• Sleep het .ico-bestand naar de schijf en zet het neer. Hiermee slaat u het bestand op de schijf op.

• Als de schijf het document Autorun.inf bevat, klikt u met de rechtermuisknop op dit document en selecteert u de optie Openen met Kladblok.

• Als dit document niet beschikbaar is, opent u een Kladblok-document. Er wordt een nieuw Kladblok-document weergegeven.

• Typ in het Kladblok-document de volgende tekst:

[autorun]
icon=.\drivename.ico

Opmerking: “drivename” moet dezelfde naam zijn als de naam van het .ico-bestand.

Bij wijze van voorbeeld gebruiken we hier het pictogram OneTouch.ico. De tekst die u hiervoor in het Kladblok-document moet invoeren, is:

[autorun]

icon=.\ OneTouch.ico

• Sla het Kladblok-bestand op onder de naam Autorun.inf op de schijf waarvan u het pictogram wilt wijzigen.
    Op dat ogenblik moeten, ter controle, de volgende twee bestanden op de schijf zijn opgeslagen waarvan u het pictogram wilt wijzigen:

• Autorun.inf

• Het .ico-bestand

• Koppel de schijf los op een veilige manier.

• Wacht 30 seconden.

• Sluit de schijf weer aan.

• Het pictogram is nu gewijzigd.

• Als het pictogram niet is gewijzigd, start u de computer opnieuw op. Ontkoppel de schijf wanneer u opnieuw opstart en sluit deze weer aan zodra het opstartproces van de computer is voltooid.

TERUG NAAR BOVEN