This article is for informational purposes only and no longer being updated by Seagate.

Veelgestelde vragen over GoFlex

V: Wat is er zo speciaal aan FreeAgent® GoFlex™?
A:  Het assortiment FreeAgent® GoFlex™-opslagproducten omvat gebruiksvriendelijke plug-and-play externe harde schijven en biedt daarbij de flexibiliteit en schaalbaarheid die door veel mensen worden gevraagd. Dit heeft te maken met het feit dat ons leven steeds mobieler en actiever wordt.  Omdat er verschillende externe schijven, kabels, desktop adapters en randapparatuur verkrijgbaar zijn, kan het hele assortiment GoFlex-schijven worden aangepast aan de behoeften van uw levensstijl - of dat nu bij uw pc, op uw tv, via uw netwerk of onderweg is.

GoFlex-interfacekabels bieden de snelheid, prestaties en connectiviteit die de moderne consument eist. Met de explosieve groei van video-on-demand, multimedia streaming en groeiende persoonlijke digitale bibliotheken verplaatst de gemiddelde consument nu regelmatig bestanden die enkele GB's groot zijn. Daardoor stijgt de vraag naar opslagmedia met een zeer hoge capaciteit, die even zo hoge prestaties leveren.  USB 2.0 voldoet nog voor de meeste mensen maar nu steeds meer videobestanden worden opgeslagen en verplaatst, wordt ook USB 3.0 steeds aantrekkelijker voor consumenten.  De GoFlex ultra-portable drive is de meest schaalbare externe schijf ter wereld en kan worden gecombineerd met elke GoFlex-upgradekabel om de overdrachtssnelheid te verbeteren. Er zijn ook GoFlex-apparaten waarmee u toegang krijgt tot uw digitale leven via uw tv of netwerk.
Naast de mogelijkheid om de snelheid en prestaties aan te passen zodat bestanden sneller kunnen worden verplaatst en gelezen, maakt elke GoFlex-schijf deel uit van het GoFlex Storage System (opslagsysteem). Dit maakt samenwerking met andere producten binnen een breder ecosysteem mogelijk. De producten in het GoFlex Storage System zijn:

• GoFlex™ ultra-portable drive (versies van 14,5 mm en 23 mm)
  • GoFlex™ Desk
  • GoFlex™ Pro
  • GoFlex™ Slim
  • GoFlex™ Turbo
  • GoFlex™ (alleen de schijf)
  • GoFlex™-kabel - USB 2.0
  • GoFlex™-upgradekabel - USB 3.0
  • GoFlex™-upgradekit - USB 3.0-kit
  • GoFlex™-upgradekabel - FireWire® 800
  • GoFlex™-upgradekabel - Auto Backup
  • GoFlex™ Intelligent dock
  • GoFlex™ Thunderbolt-adapter
  • GoFlex™ TV HD Media Player
  • GoFlex™ Net media sharing-station
  • GoFlex™ Satellite
  • GoFlex™ voor Mac

V: Werken GoFlex, GoFlex Pro en GoFlex Slim met bestaande producten van Seagate, zoals FreeAgent Theater+ en DockStar?
A: Ja. Hoewel de GoFlex, GoFlex Pro en GoFlex Slim-schijven niet recht in de bestaande FreeAgent Theater+ of DockStar dockingstations passen, worden deze GoFlex-producten geleverd met een standaard USB 2.0-kabel. Daarmee kunnen ze via een USB-poort op de bestaande FreeAgent Theater+ en DockStar-producten worden aangesloten.

V: Wat is het verschil tussen DockStar en GoFlex Net en tussen Theater+ en GoFlex TV?
A: Het grootste verschil tussen het FreeAgent-assortiment en GoFlex is dat u bij producten uit het GoFlex ecosysteem eenvoudig back-ups van al uw gegevens kunt maken, zoals u mag verwachten van een externe harde schijf. Tegelijkertijd kunt u ook de interface van uw schijf upgraden om de totale overdrachtssnelheid van uw draagbare schijf vrij te maken, waarbij u bovendien ook buiten de pc flexibele toegang tot uw gegevens hebt.
Met de GoFlex Net kunt u niet alleen eenvoudig uw digitale gegevens overal via het netwerk opslaan, openen en delen maar u beschikt ook over twee geïntegreerde GoFlex ultra-portable drive-sleuven en een extra USB 2.0-poort, zodat u de GoFlex Net kunt combineren met een GoFlex ultra-portable drive of ander USB 2.0-opslagstation om uw gegevens op te slaan.  De GoFlex Net is ook voorzien van een uitneembare schijfsleuf, waardoor u zowel dunne als iets dikkere schijven in de docks kunt gebruiken.
De FreeAgent GoFlex TV HD Media Player lijkt in veel opzichten op de FreeAgent Theater+ HD Media Player. U kunt echter uw GoFlex ultra-portable drive eenvoudig in de ingebouwde schijfsleuf van de GoFlex TV HD Media Player steken. U kunt ook content openen op elk ander USB 2.0-opslagstation, op het netwerk aangesloten opslagstations of servers, en een aantal populaire contentproviders op internet.  Daarnaast kunt u de FreeAgent Go-schijf dankzij de externe USB-poort aansluiten op de GoFlex TV HD Media Player, net zoals u een GoFlex ultra-portable drive of GoFlex Pro ultra-portable drive kunt gebruiken met de FreeAgent Theater+ HD Media Player.

V: Waarin verschilt het GoFlex-assortiment van andere externe harde schijven?
A: Het assortiment GoFlex-schijven verschilt van andere standaard harde schijven omdat het niet alleen een manier is om uw digitale content op te slaan, te beschermen en er back-ups van te maken.  FreeAgent GoFlex-schijven bieden de volgende voordelen:

• Flexibiliteit: u kunt binnen het GoFlex-assortiment een schijf op talloze manieren gebruiken, zoals op uw pc, tv of netwerk of onderweg.
  • Interoperabiliteit: gebruik dezelfde schijf wisselend op een pc en een Mac-computer.
  • Upgradable: plug-and-play-functionaliteit voor schijven met kabels of adapters.  De GoFlex-schijven kunnen worden gebruikt met elke gewenste interface. Gebruik vandaag de USB 2.0-kabel en upgrade morgen naar de USB 3.0-kabel.
  • Een gerust gevoel: op elke schijf zijn de benodigde hulpprogramma's geladen bij aankoop, zodat u deze snel en gemakkelijk kunt installeren. Met Seagate Dashboard-software kunt u eenvoudig back-ups maken en schijfstatistieken bekijken.

V: Kan USB 3.0 worden gebruikt met USB 2.0 (achterwaartse compatibiliteit)?
A:  Ja, USB 3.0 is achterwaarts compatibel met USB 2.0 en kan dus worden gebruikt met USB 2.0.

V: Kan ik kabels en adapters uitwisselen tussen GoFlex, GoFlex Pro, GoFlex Slim en GoFlex Desk?
A: Alle kabels en adapters kunnen worden uitgewisseld tussen de draagbare oplossingen (GoFlex, GoFlex Pro en GoFlex Slim). U kunt de kabel van een draagbare oplossing echter niet gebruiken met de GoFlex Desk omdat een USB-, eSATA- of FireWire-poort niet kan voldoen aan de stroombehoefte van de GoFlex Desk. U moet daarom GoFlex Desk-adapters gebruiken. Deze worden aangesloten op een standaardstopcontact.

Q: Kan ik elke schijf zonder behuizing aansluiten op de GoFlex-kabels van Seagate? Werken ze dan naar behoren?
A: De GoFlex-kabels kunnen direct worden aangesloten op onze Seagate Barracuda- en Momentus-schijven en met een laptop of desktopcomputer worden gebruikt. We raden echter af ze te gebruiken met een schijf zonder behuizing. Hiervoor biedt Seagate dan ook geen ondersteuning. Een extra voordeel van de GoFlex-oplossingen is dat ze een solide behuizing hebben zodat ze kunnen worden meegenomen, gebruikt met andere producten in het ecosysteem. Ze zijn hierdoor ook fysiek beschermd zodat ze uw waardevolle gegevens veilig houden.

V: Wat betekent "upgradable" (uitbreidbaar)? Kan ik de capaciteit van mijn schijf vergroten?
A:
U kunt de capaciteit van uw GoFlex-schijf niet uitbreiden. Dankzij het unieke, naadloze GoFlex kabelsysteem zijn de GoFlex, GoFlex Pro en GoFlex Slim ultra-portable drives echt uitbreidbare oplossingen omdat u met elke denkbare interface toegang hebt tot de content op de schijf door simpelweg de bijpassende kabel te kiezen.  Elke drive kit of schijfset (met uitzondering van het pakket dat alleen een schijf bevat) wordt standaard geleverd met een USB 2.0-kabel, zodat het systeem direct met USB 2.0 kan worden gebruikt. Door eenvoudigweg de kabel te vervangen, kunt u de snelheid en prestaties van uw interface verbeteren en de hogere overdrachtssnelheden van FireWire 800, eSATA, of USB 3.0 bereiken.

V: Wat is het verschil tussen GoFlex, GoFlex Pro en GoFlex Slim?
A:
De GoFlex ultra-portable drive biedt handig plug-and-play gebruik om back-ups te maken en uw content te versleutelen en te openen. Het is de eerste flexibele bouwsteen in een breder ecosysteem, waardoor upgradability of uitbreidbaarheid mogelijk wordt. De GoFlex ultra-portable drives zijn bovendien verkrijgbaar in vier kleuren (zilver, zwart, rood en blauw) zodat ze beter bij uw persoonlijke stijl passen.
De GoFlex Pro- en GoFlex Slim-schijven worden geleverd met hoogwaardige back-up- en versleutelingssoftware. Ze hebben een industriële, draagbare vormgeving, bevatten synchronisatiesoftware en zijn voorzien van een intelligent desktop dockingstation met een capaciteitsmeter voor gebruik thuis of op kantoor. Op de GoFlex Pro- en GoFlex Slim-schijven wordt bovendien een uitgebreidere garantie gegeven dan op de standaard GoFlex-schijf en er wordt synchronisatiesoftware en een hoogwaardige afwerking bij geboden.
De GoFlex-, GoFlex Pro- en GoFlex Slim-schijven maken deel uit van het bredere GoFlex Storage System ecosysteem. Daarmee zijn de schijven en het bredere productecosysteem uitwisselbaar.

V: Waarom zit er geen aan/uitknop op de GoFlex Desk?
A: De GoFlex Desk-schijven gebruiken een stroombeheersysteem om de schijf in slaapstand te zetten wanneer er niet wordt gelezen of geschreven. Daarom is er geen aan/uitknop nodig op de schijf. Voor een externe schijf met Mac OS X wordt de optie om de schijf in slaapstand te zetten als deze niet wordt gebruikt beheerd via de systeemvoorkeuren van de computer.

V: Kan ik de meegeleverde software verwijderen?
A: Ja, de software kan van de schijf worden verwijderd. Als de software niet is geïnstalleerd, werkt de capaciteitsmeter op de GoFlex Pro, GoFlex Slim en GoFlex Intelligent Dock echter niet.

V: Voert een van de softwarepakketten een complete systeemback-up uit zoals Replica, d.w.z. van toepassingen en het besturingssysteem?
A:  De functionaliteit van de Replica volledige systeemback-up is geïntegreerd in de GoFlex Auto-back-upkabel.  Een GoFlex ultra-portable drive in combinatie met de optionele auto-back-upkabel biedt alle voordelen van ons Replica volledige PC back-upsysteem.

V: Kan ik voorkomen dat elke keer de Dashboard-pop-up verschijnt wanneer ik de schijf aansluit?
A:  Ja, dit kunt u doen door de optie "Display Seagate Dashboard when drive is attached" (Seagate Dashboard weergeven als schijf wordt aangesloten) in het hoofdscherm van de Dashboard uit te schakelen.

Vragen die betrekking hebben op macOS:

V: Werkt de capaciteitsmeter op GoFlex Pro, GoFlex Slim en GoFlex Desk op een Mac-computer?
A: Nee. De laatste compatibele versie van macOS waarin deze functie werkte was macOS 10.7 (Mountain Lion).

Q: Welke ondersteuning wordt er voor Mac geboden bij GoFlex-producten?  Werkt GoFlex in combinatie met Time Machine?
A: Er zijn twee scenario's waarin GoFlex-schijven worden ondersteund voor gebruik met een Mac. Als u een GoFlex-schijf aansluit op een Mac-computer, wordt er een hulpprogramma geopend om de schijf voor gebruik te configureren. Als u de GoFlex-schijf alleen met een Mac-computer wilt gebruiken, formatteert het hulpprogramma de schijf met de HFS+-indeling. U kunt de schijf nu gebruiken met Time Machine of de meegeleverde Memeo Premium-back-upsoftware voor Mac. Als u gegevens wilt kunnen uitwisselen tussen Mac en pc, moet er een speciaal stuurprogramma worden geïnstalleerd op de Mac. Daarmee kan de Mac-computer een voor Windows geformatteerde schijf openen (d.w.z. NTFS). In dit geval werken Time Machine en de Memeo Premium-software voor Mac niet. Als u wilt dat uw GoFlex-oplossing ook werkt met TimeMachine, moet de schijf opnieuw worden geformatteerd als HFS+ Journaled.

V: Wanneer kan ik mijn schijf beter opnieuw formatteren en wanneer kan ik beter het meegeleverde platformonafhankelijke stuurprogramma gebruiken?
A: Als u de GoFlex ultra-portable drive, GoFlex Pro- of GoFlex Slim-schijf uitsluitend met Mac wilt gebruiken en wilt dat deze werkt met TimeMachine, moet de schijf opnieuw worden geformatteerd als HFS+ Journaled.  Dit is de enige indeling die TimeMachine herkent en ondersteunt.

V: Wat zijn de modelnummers van de GoFlex-accessoires?
A: De modelnummers van de verschillende GoFlex-accessoires staan in deze tabel.

SerieModelnummer
GoFlex-upgradekabel - USB 2.0STAE100
GoFlex-upgradekabelkit - USB 3.0STAE101
GoFlex-upgradekabel - FireWire 800STAE102
GoFlex-upgradekabel - USB 3.0STAE104
GoFlex Desk Desktop Adapter - FireWire 800/USB 2.0STAE105
GoFlex Desk Desktop Adapter - USB 3.0STAE106
GoFlex Desk Desktop Adapter Kit - USB 3.0STAE107
GoFlex™ Thunderbolt-adapterSTAE121

V: Wat is de nieuwe functionaliteit waarmee de GoFlex kan werken met macOS en Windows zonder de schijf opnieuw te formatteren?

A: Bij de schijf wordt software geleverd waarmee de schijf in NTFS-indeling kan blijven staan, maar een computer met macOS kan schrijven naar de NTFS-partitie op de GoFlex-schijf.  Zonder deze software kan een schijf met een NTFS-partitie in macOS alleen worden gelezen.

V: Kan de USB 3.0 adapter worden gebruikt met een Mac-computer?

A: Ja, de adapter werkt dan in USB 2.0-modus. Mac-computers bieden momenteel geen ondersteuning voor USB 3.0. De USB 3.0-aansluiting kan echter worden aangesloten op een USB 2.0-poort.
Opmerking: de optionele USB 3.0 PCI Express- of PC Express-kaarten werken niet met macOS omdat er geen stuurprogramma beschikbaar is.

V: Kan de FreeAgent GoFlex Net worden gebruikt met macOS?

A: Ja, de GoFlex Net zal werken met 10.5 (Leopard) en 10.6 (Snow Leopard). Er was een probleem in macOS 10.6.3 bij gebruik van de WFS-functionaliteit (Windows File Sharing) maar dit wordt opgelost met een update naar macOS 10.6.4.

V: Waarin verschilt de GoFlex Satellite?
A: Bezoek de GoFlex Satellite-ondersteuningspagina voor een complete beschrijving van de baanbrekende GoFlex Satellite.

V: Wat is het GoFlex for Mac-assortiment?
A: Zie Document ID: 217951 voor een complete beschrijving van deze productlijn.