Waarom meldt mijn computer met een Maxtor Z1-SSD bij het opstarten soms dat het opstartapparaat niet is gedetecteerd?

De Maxtor Z1-SSD voldoet aan de SATA 3.2-specificatie. Als uw computer alleen ondersteuning biedt voor de SATA 3.1-specificatie, wordt de Maxtor Z1-SSD soms niet gedetecteerd bij het opstarten van uw computer. Dit probleem treedt normaal alleen sporadisch op. Na een aantal pogingen zult u uw computer zeker opnieuw kunnen opstarten.

Seagate heeft een probleemoplossing gepubliceerd die u kunt toepassen als dit probleem zich bij u voordoet. Download de hieronder vermelde software om uw Maxtor Z1-SSD aan te passen zodat deze alleen in SATA 3.1-modus wordt gebruikt. We hebben ook een tool beschikbaar gesteld voor als u uw schijf later opnieuw op SATA 3.2 wilt instellen, indien dat nodig blijkt.

Aanpassen van SATA 3.2 naar 3.1:
Hier downloaden

Aanpassen van SATA 3.1 naar 3.2:
Hier downloaden

Wanneer u de software downloadt en uitvoert, selecteert u de juiste schijf in de vervolgkeuzelijst boven in het venster en klikt u daarna op “Modify Info” (Gegevens wijzigen). Nadat het proces is uitgevoerd, verschijnt de melding “Please power cycle the device and restart the computer” (Schakel de computer uit en start deze opnieuw op). Schakel uw computer uit. Wanneer u deze opnieuw opstart, wordt de wijziging doorgevoerd.

Aangezien dit probleem alleen sporadisch optreedt, zult u uw computer na een aantal pogingen zeker kunnen opstarten om de probleemoplossing toe te passen. Als u uw computer om welke reden dan ook helemaal niet kunt opstarten, kunt u uw Maxtor Z1-SSD ook op een andere computer gebruiken als een secundaire schijf en de probleemoplossing vanaf die computer toepassen. Daarna kun u de schijf opnieuw in uw originele computer installeren.

Let op:
Deze probleemoplossing lost alleen problemen op wanneer de SATA-specificatie van de schijf en die van de hostcomputer niet overeenkomen. Als uw schijf voorheen probleemloos werkte, en er doet zich sporadisch een probleem voor, kunt u met behulp van traditionele probleemoplossingen voor interne schijven een betere diagnose van het probleem stellen. Problemen met interne schijven oplossen